Ofertovet

Всичко, което трябва да знаете за бълхите - част 3

Всичко, което трябва да знаете за бълхите - част 3

  Ако не вземете правилните мерки за справяне с проблема, хапещите насекоми ще ви залеят като вълна. Но кои точно насекоми ви нападат? Ето това е важният въпрос.

Разликата между бълхи и дървеници

  Дървениците са една доста нашумяла напоследък напаст. В столицата си имаме цял квартал кръстен на тях. От тях отърване няма – появят ли се дървеници, трябва да изгорите матрака, на който спите.

  Не бива да бъркате дървениците с дървояди. Въпреки близките имена дървоядите се хранят с дърво, не с кръв. Дървениците въпреки името си нямат нищо общо с дърветата. Те живеят в дрехите, килимите, завивките и матраците ни и излизат да пируват нощем. Дървениците са най-голямата напаст за туристите.

  Лесно можете да сбъркате ухапването от бълха с това от дървеница.Разлика има и в мерките, които трябва да предприемете при различните паразити. Ето и някои разлики между двете напасти:

 

Разликата между бълхи и кърлежи

  Трудно може да объркаме бълхата с кърлежа. И все пак.

  Госпожа бълхата е бърза – скача толкова бързо, че изглежда все едно се телепортира от едно място на друго. Ако е притисната от козината пъпли и лази между космите много чевръсто тъй-като е почти плоска странично. Лесно се провира и през най-тесните места. Ако успеете да хванете бълха най-добре ще е да я пуснете в съд с вода, добре, че поне не могат да плуват. Наистина са много бързи.

  Господин кърлежът е бавен, закачи ли се на някое място, той остава там докато храната не му дойде до гуша. Кърлежите пренасят много повече и по-опасни болести. Най-разпространената, от които е лаймската болест. Трябва да махнете кърлежа от кожата на домашния си любимец цял.

   Ако не мислите, че сами ще се справите със задачата, можете да се обърнете към ветеринарен лекар. Така може да отървете домашните си любимци от паразитите и да получите съвет как да се справите с проблема в дома си.

8063


  • Всичко, което трябва да знаете за бълхите - част 3
  • Всичко, което трябва да знаете за бълхите - част 3

КоментариСвързани статии

Сподели !