Ofertovet

10-те най-скъпи кучешки породи за 2017г.

10-те най-скъпи кучешки породи за 2017г.

Кучето, което всички познаваме като най-добрият приятел на човека, понякога не идва без заплащането на сериозна цена. Много привърженици на кучетата са готови да платят хиляди за конкретна порода. Представяме десетте най-скъпи кучешки породи в света.

Забележка – цената е формирана на база развъдници, локация и кръвна линия.

№10 Чехословашки вълчак (Czechoslovakian Vlcak)

Чехословашкият вълчак е относително нова порода, чиито първоначални корени идват от експеримент проведен през 1955г. в Чехословакия. След успешна първоначална кръстоска на 48 Немски овчарки с 4  Карпатски вълка е изработен план за създаването на порода с темперамент, с манталитет на глутница и податливост на дресировка като на Немската овчарка и силата, физиология и жилавост на Карпатският вълк.

Породата е била разработена за да бъде в помощ на граничните патрули в Чехословакия, но били също така използвани в последствие и за спасителни операции, проследяване, пастирство и др. Очаквайте да платите до 1800 лв. за такова куче.

№9 Салуки или Персийска хрътка (Saluki)

Кралскоро куче на Египет, също така познато като Салуки или Персийската хрътка, е приятел на човека още от времената на Фараоните. Салуки са от семействата на хрътките с типични тесни гръдни кошове и дълги крака. Имат склоност да бъдат независими животни изискващи търпелива дресировка и са мили и привързани към собствениците си. Мъжките могат да достигнат до 27 кг. и 70 см. Цената се върти около 4 000 - 4 500 лв.

№8 Перуанско голо куче (Peruvian Inca Orchid)

Перуанското голо куче е порода създадена по времето на Перуанската култура, още преди Инките. То е едно от няколкото породи без козина. Това куче е може би едно от най-странно изглеждащите кучешки породи. Напълно лишено от козина е с цвят на кожата като на слон. Цената за гол Перуанец достига до 5500 лв.

№7 Африканска хрътка (Azawakh)

Африканската хрътка е с цвят на очите бадем и са слаби. Движат се с изключителна грациозност и могат да бъдат намерени в различни разцветки и рафинираност на козината, въпреки че формата на тялото им е като цяло постоянна. Тази порода кучета са много енергични и се нуждаят от много движение и грижовни стопани за да бъдат наистина щастливи. Цената им е между 5 000 и 6 000 лв.

№6 Акита ину (Akita)

Акита е широко разпространена порода кучета, произхождаща от северната планинска местност на Япония. Има две разновидности на Акита: Японска и Американска. Японската има по-ограничена цветова палитра на козината, докато Американската може да бъде намирана във всички цветове. Цената може да достигне до 8 000 лв.

№5 Ротвайлер (Rottweiler)

Няма точна информация за родината на ротвайлера, според някои източници произходът му датира още от Римската империя. Използван е като домашно и овчарско куче. Според други родината му е Германия. По време на Първата и Втората световни войни е използван като стражево куче. В днешни дни Ротвайлерите се използват като спасителни кучета, като водачи на слепи хора, пазачи и полицейски кучета. За някои кръвни линии цената може да достигне до 10 000 лв.

№4 Фараоново куче (Pharaoh Hound)

Фараоновотое куче е националният символ на Малта. Първоначалното му име е Kelb tal-Fenek, което означава “Куче заек”. Кучето е традиционно използвано за лов на зайци из Малтийските острови. Притежава царствен външен вид, високо интелигентно е и има атлетична фигура. Цената му е приблизително 11 000 лв.

№3 Тибеткси дог (Tibetan Mastiff)

Тибетския дог е тибетска порода кучета, произхождащи от древните номадски култури на Китай, Непал и Тибет, чиято функция е била да пази овцете от хищници. Те са едни от най-големите породи кучета пазачи в света. Могат да тежат до 73 кг. и да достигнат височина до 84 см. За някои породи цената достига до 12 000 лв.

№2 Самоед (Samoyed)

Самоеда е кръстен на хората Самоеди от Сибир. Този народ на ловци на елени са създали белите пухести кучета за да им помагат по време на ловните експедиции да теглят шейните им по време на преходите. Кучетата са с игрив и състезателен нрав, силни и бдителни. Очаквайте да ви се наложи да платите цена до 14 000 лв. за едно куче.

№1 Френско лъвско куче (Löwchens)

Френското лъвско куче, също така познато като “малкият лъв”, е малко куче с дълга козина, което е признато за порода от Ренесансовата епоха. Те често се забелязват на известни Ренесансови картини, тъй като породата е била много популярна сред благородниците. Те са изключително рядка порода в днешни дни, тъй като през 19-ти век са практически изчезнали. Тяхната рядкост вдига цената им до почти 20 000 лв.

Източник: The Dog Digest

87838

КоментариСподели !