Ofertovet

12 неща, които папагалите обичат да ядат - Част 1

12 неща, които папагалите обичат да ядат - Част 1

   Знаете ли какво ядат папагалите? В днешно време… Ами - това, което се продава в магазина.  Някакви пелети или зърна, нещо шаренко, сухи протеини… Знае ли човек?!
   Изобщо не е лесно сам да приготвиш и смесиш правилните храни за един папагал. Той не може да живее само на хляб. Необходими са храни, които да са вкусни, здравословни и пълноценни. Сега ще ви научим не само какво трябва да ядат пернатите, а и кое от своята храна можете да споделяте с тях без вреда!

Хляб
   Пълнозърнестите хлябове са чудесни на вкус у много добър източник на фибри за всеки папагал. Entire grain breads taste awesome and an amazing source of fiber for your parrot. Пробвайте първо с няколко трохички хляб. Вашето пиленце може да оцени като награда за добро държание тази вкусотия.

Семена
   Основно в храната за папагали има смески от различни семена. Най-често срещаните са слънчогледово семе, просо, конопено семе и шафраново. Но тук става въпрос за непокълнали семки, от които се за започнали да растат стъбла и листа. Птицата изяжда семката именно заради кълнчето в нея. Развилите се (покълнали) семена също стават за храна, но се развалят по-лесно и трудно се съхраняват за дълго.

Пелети
   Не, не става въпрос за онези пържени жълти снаксове, които ние ядем. Пелетите за птици са смлени семена витамини и минерали смесени в малки хапчици. Приготвят се фабрично при ниска температура и се оформят различно. Да, може да се каже,че прилича на зрънчо, може дори да са оцветени, за да привлекат вниманието на папагала. Тях можете да намерите в зоомагазините. A за да намерите най-подходящите - проба-грешка.

Зеленчуци
   Много зеленчуци са пълни с фибри, витамини, калций и протеини. Можете да предлагате на папагалите пресни хрупкави и, разбира се, измити зеленаши като спанак, магданоз и зелено зеле. Прекрасни са и чушки камби, сладки картофи, тиква, зелен боб и моркови. Може да си ги гризкат ор ръката ви или да ги смесите в купичка заедно със зърна и кълнове. Надделейте над порива да слагате дресниг на тази салата. И имайте предвид, че за няколко часа на стайна температура тези храни повяхват и стават негодни за птицата Ви.

Протени
   Тук говорим за растителни храни като броколи, соеви зърна, боб, ядки и кълнове. Те са подходящи източници на белтъчини. От животински произход - неподправените пържени яйца са добър избор - това значи без сол и пипер. Спокойно можете да оставите и черупките заедно с яйцата. Черупките не само не пречат, а са добър източник на калций. Някой видове папагали се нуждаят от повече белтъчини, сравнение с други.

   Няма да сбъркаме, ако кажем, че вкус брат няма. Всяка птица ще има различни предпочитания. Заедно, можете да откриете какви са те.

Източник: https://cuteparrots.com/

12533

КоментариСвързани статии

Сподели !