Ofertovet

12 неща, които папагалите обичат да ядат - Част 2

12 неща, които папагалите обичат да ядат - Част 2

   Папагалите са едни от най-социалните животни сред домашните любимци. Те обичат да имат компания както в игрите, така и в храненето. Наред с това, че са изключителни интелигентни, те са и едни от малкото животни, които виждат цветовете като нас. За тях е истинско забавление и наслада, когато храната им е цветна, вкусна и полезна!
   Плодове, зеленчуци, зърна, ядки, макарони - те обичат всичко това.

Плодове
   Всички, които някога са имали птици за любимци знаят, че те обичат плодовете. Папагалите не са изключение. С охота ядат пъпеши, манго, папая, кайсии, нар и райска ябълка. Всички те са много добър естествен източник на витамин А. Е, нямахме предвид круши и ябълки като казахме плодове. Все пак те са тропически птици.  Можете да ги снабдявате и с купища ягоди и боровинки. Освен полезни, те са и изключително интересни и занимателни за птиците със своите ярки цветове.

Домашно сготвено
   Да готвиш за някого, значи да покажеш любовта си към него. Ако разполагате с време и искате да сготвите нещо на своя папагал определено имате опции. Зеленчукови пюрета, нарязани зеленчуци, смесени с брашно и изпечени във формата на бисквитки, домашен хляб и варен ориз със зеленчуци. може да отнеме само няколко минути или да го превърнете в забавно занимание за цял ден.

Зърно
   Един фермер никога няма да се зарадва, ако нивата му бъде нападната от ято гладни птици. Те могат за минути да опустошат цяло поле. На нас обаче, това само ни показва колко вкусни са за тях зърната. Целите зрънца на житните растения са богати не само на захари, но и на витамин В. За начало пробвайте с овес или пшеница.

Ядки
   Ядките, както ни е известно, са богати на мазнини. Изключително полезни са, но в малки дози. Не е изключено да причините проблеми с теглото, ако прекалите. Разбира се, те са и изключително вкусни. Затова могат да се използват хем като храна, хем като играчки и наградки. Друга полза от ядките с черупки пък е, че дава възможност на папагала да упражнява мускулите и сръчността си. Чудесен избор са орехите, бадемите, лешниците и макадамията. Винаги бъдете сигурни, че ядките, които им давате не са осолени! Нека избегнем инцидентите.

Люти чушлета
   Не всеки от нас може да яде люто, но папагалите определено не се плашат от малко жега. Изглежда, че пернатите нямат вкусовите рецептори за лютивия вкус на чушките. Това ги прави любима храна на много папагалчета по света. Можете спокойо да им дадете по една средно голяма не твърде пиперлива чушка. Ще  изгризат месестата част, за да стигнат до семките и ципичките вътре.

Паста
  Няма значение дали е сготвена или не. Папагалите обичат всякаква паста. Може вашето пернато приятелче да обича да гризе цели макарони или да предпочита топла порция спагети със зеленчуци. Опитът ще покаже.

Лакомства
   Лакомствата, дали домашни или купени от магазина, никога не са излиши. Те са добър стимул за възпитане. С тях може да научите папагала си да говори по-бързо. Или ще успеете да ги използвате като примамка в игра - колкото повече игра, толко по-малко ще руши дома ви едно животно. Много добра идея е да напълните един макарон със смлени неосолени ядки. Това ще бъде прекрасна играчка за всяко пиле. Вкусно, полезно и занимателно! Но не прекалявайте, за да не разглезите животинките.

   Няма да сбъркаме, ако кажем, че всяко птиче има различни предпочитания в храната. Да откриете какви са те, е част от красотата, на това да познавате своя домашен любимец!

 

Източник: https://cuteparrots.com/

26001

КоментариСвързани статии

Сподели !